Vissers opgelet: dit zijn de BOETEBEDRAGEN van 2017

terug naar overzicht

Dinsdag, 5 september 2017

www.karperwereld.nl/vissers-opgelet-boetebedragen-2017 Karpervissen is een prachtige hobby. Echter: de overheid heeft een aantal regels opgelegd aan ons vissers… In dit artikeltje kijken we naar de wetgeving én de boetes voor het nieuwe jaar. Pas dus op in 2017

De laatste weken hebben we veel vragen gekregen over het onderwerp regelgeving. Veel karpervissers hebben vooral interesse in de boetes en de hoogte hiervan! Vandaar dat we er even in zijn gedoken en een aantal overtredingen (en de eventuele financiële schade) voor je op een rij gezet. Deze boetes kunnen worden uitgeschreven door zowel de politie als speciaal opgeleide BOA’s. Houd je oogjes dus open óf, nog verstandiger, overtreed de regels niet!

Boetes uitschrijven anno 2017: als je nu gepakt wordt ligt de prent binnen 7 dagen op je deurmat.
DE MEEST UITGESCHREVEN BOETES AAN KARPERVISSERS:

Gedurende de nacht vissen waar dit niet is toegestaan: € 90,-
Niet op 1e vordering kunnen tonen van een schriftelijke toestemming: € 90,-

Vissen op een binnenwater zonder toestemming (vergunning) rechthebbende € 130,-
Het vissen in verboden water met 1 of 2 hengels: € 130,-
Zonder schriftelijke toestemming vissen met meer dan 2 hengels: € 350,- (Auw, pas op met de 3e hengel)

politie-Bonnenboekje1-522x391Voorkom dat je naam in dit boekje komt te staan!
OVERIGE VERGRIJPEN

Geluidsoverlast/rumoer: € 140,- (beetverklikkers in woonwijken, radio en schreeuwen)
Afval achterlaten: € 140,-
Wildkamperen (tent) of de weg als slaapplaats gebruiken: € 140,-
Brand stichten / in open lucht vuur stoken: € 280,-
Hond meenemen naar plekken waar dit is verboden: € 90,-
Graven / spitten waar dit niet mag: € 140,-
Groen beschadigen: € 140,-
Dronken de openbare orde verstoren: € 90,-
Wildplassen/poepen: € 140,-
Buiten het visseizoen vissen: € 90,- (voor de roofvissers onder ons)
Met levend aas vissen: € 370,- (met levend aas vissen op snoek kan dus een dure grap worden)De hoogtes van de boetes zullen voor de meeste vissers een goede reden zijn om zich aan de geldende regels te houden. Zeker als je beseft dat op iedere overtreding ook nog eens € 9,- aan administratiekosten komt!

Noot: De hoogte van de boetes wordt niet door Sportvisserij Nederland of door de hengelsportfederaties bepaald, maar door het ministerie. De inkomsten van de uitgeschreven boetes gaan ook allemaal naar de staatskas (helaas niet naar SKP’s…)!

Karpervissen… iets mooiers bestaat niet maar doe het volgens de regels!
REGEL JE VERGUNNING VOORDAT JE GAAT VISSEN!

Voor de meeste vissers is de VISpas, met handig creditcardformaat, veruit de beste keuze. De VISpas krijg je automatisch als je lid wordt van een vereniging die is aangesloten bij een van de hengelsportfederaties van Sportvisserij Nederland. Hiermee kun je met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen in alle wateren die zijn ingebracht in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren (voorheen wateren Grote Vergunning). In deze lijst vind je alle wateren die verenigingen, federaties en Sportvisserij Nederland hebben ingebracht. Dit zijn er meer dan je in een heel vissersleven kunt bezoeken!

Klik op de afbeelding en regel direct je VISpas!
NACHTVISSEN, DERDE HENGEL EN GEBRUIK VAN EEN SCHUILMIDDEL

Tenslotte zijn de wateren in de Lijst al dan niet voorzien van diverse symbooltjes. Deze symbooltjes geven aan of je er mag nachtvissen (mits in bezit van de landelijke Nachtvistoestemming) of je er met drie hengels mag vissen (mits in bezit van de Derde hengeltoestemming) en of je er tijdens het nachtvissen een schuilmiddel gebruikt mag worden .

Klik op de afbeelding om naar de website van Sportvisserij Nederland te gaan.
Wanneer het onbekend is of een schuilmiddel mag worden gebruikt staat er geen symbooltje. In dat geval dien je in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente te kijken of het gebruik van een schuilmiddel is toegestaan. Een complete uitleg over het nachtvissen, de derde hengel en het gebruik van eens schuilmiddel vind je in dit infoblad.